איכות על פני כמות בלינקדאין: למה קשרים משמעותיים חשובים יותר מאשר מספר הקשרים


תמונת אווירה למאמר בנושא איכות על פני כמות בלינקדאין: למה קשרים משמעותיים חשובים יותר מאשר מספר הקשרים

האם אתם מאלה שנלחמים להגדיל את מספר החברים שלכם ברשת הלינקדאין, מתוך תפיסה שככל שיהיו לכם יותר חברים, כך תצליחו יותר? ואולי יש לכם כבר אלפי או עשרות אלפי קשרים בלינקדאין אבל לא יוצא לכם כלום מכל הדבר הזה? אם השבתם בחיוב על אחת מהשאלות האלה אתם צריכים לקרוא את המאמר הזה.

במאמר זה אני עומדת לשבור את המיתוס הזה ולהסביר מדוע איכות הקשרים והאינטראקציות איתם חשובים הרבה יותר מהכמות בלינקדאין.

כמו בחיים, כך גם בלינקדאין, קובעת איכות הקשרים ולא מספרם.

לא משנה כמה קשרים יש לכם ברשת הלינקדאין, אם אינכם מקיים איתם אינטראקציות משמעותיות ואיכותיות, הקשרים האלה לא יובילו למכירות או להצלחה עסקית. הצלחה בשיווק בלינקדאין נמדדת לא במספר החברים, או במספר הלייקים, בהכרח, אלא ביכולת לבנות קשרים אמיתיים ועמוקים עם לקוחות פוטנציאליים, ללמוד את צרכיהם ולהציע להם פתרונות רלוונטיים על מנת שאלה יתורגמו בסופו של דבר להתעניינות, אמון, העדפה, החלטה ורכישה מכם.

בהמשך לכך, חשוב לזכור שמדד ה-SSI (Social Selling Index) של לינקדאין אינו מודד בהכרח מדדים איכותיים, אלא בעיקר מדדים כמותיים כמו מספר החברים ורמות האנגייג'מנט הכלליות.

לכן, אל תתייחסו אליו כאל תורה מסיני בכל הנוגע להצלחה בשיווק. מדד זה חשוב, אך כפי שמדגישה לינקדאין עצמה, "ה-SSI אינו כולל הכל, וכדאי להתייחס אליו כאל אחד הכלים שמשמשים אותנו להצלחה."

 

האלגוריתם מחשיב איכות

לינקדאין מודעת היטב לחשיבות של קשרים איכותיים, ולכן האלגוריתם שמפעיל את הרשת נותן משקל רב לאיכות האינטראקציות שלכם. כפי שמציין פוסט רשמי בבלוג של לינקדאין, "האלגוריתם שלנו מדרג תגובות ארוכות יותר, רלוונטיות ומועילות יותר, ומראה אותן בבולטות גדולה יותר מתגובות קצרות וחסרות ערך." בקיצור, כאן זה לא טיקטוק או אינסטגרם.

אנגייג'מנט לא תמיד מעיד על מכירות.

נקודה חשובה נוספת היא שאנגייג'מנט גבוה ברשתות החברתיות אינו תמיד מעיד על הצלחה במכירות. אז אם כל מה שחשוב לכם זה תשומת לב, אכן האנגייג'מנט חשוב. אבל אם אתם מכוונים למכירות ורווח כספי יש לפעול אחרת.

מחקרים מראים שרק 12% מהמשתמשים שמעורבים עם תוכן חברות גם רוכשים את המוצרים או השירותים שלהן. לקוחות רבים יכולים "לאהוב" ו"לשתף" את התכנים שלך, אך זה לא אומר שהם יפנו אליך לרכוש. לכן, חשוב להתמקד באיכות הקשרים ולא רק במדדים כמותיים של אנגייג'מנט.

תמונת אווירה למאמר בנושא איכות על פני כמות בלינקדאין: למה קשרים משמעותיים חשובים יותר מאשר מספר הקשרים

אין קיצורי דרך: חשיבות הקשר האישי 

מה שכן מוביל להצלחה עסקית הוא יצירת קשרים אישיים ובניית אמון עם לקוחות פוטנציאליים. כפי שמסביר אחד ממומחי השיווק של לינקדאין, "הלקוחות רוצים להרגיש שהם מקבלים טיפול אישי ותשומת לב, ולא רק עוד מספר במאגר הנתונים שלך."

על ידי אינטראקציות אמיתיות, הקשבה לצרכיהם והבנת האתגרים שלהם, תוכל ליצור קשר חזק ומשמעותי יותר. ולעיתים אף מדובר בשיחות חולין לא פורמליות שיעשו עבורכם את ההבדל.

לי יש מנהג כזה: לעיתים קרובות כאשר מישהו שולח לי בקשה לקשר ואני מאשרת אותו אני מברכת אותו על כניסה למועדון הקשרים שלי ושואלת כדרך אגב כיצד מצא אותי. בכך אני מרוויחה ידע איך עובד השיווק שלי ומה היה האינטרס של אותו פונה לפנות אלי. פעמים רבות השיחה ממשיכה הלאה לזום ואף למצב של מכירה או הזדמנות לשיתוף פעולה. כאשר מתייחסים ללינקדאין כאל כנס אנושי באוף ליין הפעילות נראית אחרת והאיכות משתקפת.

טייבו את הפיד שלכם לטובת הפקת המירב מרשת הקשרים שלכם

כדי להתמקד בקשרים האיכותיים ולנהל אינטראקציות משמעותיות, חשוב לדייק את הפיד בלינקדאין כך שתראו רק תכנים רלוונטיים מאנשים שחשובים לכם ולעסק שלכם.

ישנן שיטות שונות לעשות זאת, כמו מעקב אחר חברים ספציפיים באמצעות הפעמון, הגדרת פוסטים בפיד (לפי סימן השלוש נקודות בצידו) כרלוונטי או לא, תגובות למי שמעניין אותנו יותר לעומת אחרים, הצטרפות לקבוצות רלוונטיות או בניית רשומה ייעודית לכך. בפוסט נפרד ארחיב על שיטות אלה ועל דרכים נוספות לטייב את הפיד ולהתמקד באינטראקציות הנכונות ובהן בלבד.

להעמיק במקום להתפזר

במקום להתפזר ולנסות לגייס את מקסימום החברים האפשרי ברשת הלינקדאין, ואז להתקשות לנהל קשר איכותי מול כל-כך הרבה אנשים (בלתי אפשרי) כדאי להתמקד ולהעמיק בקשרים האיכותיים שלכם. המטרה היא לבנות קשרים משמעותיים, להפוך למומחה מוביל בתחומך, ולספק ערך אמיתי ללקוחותיך הפוטנציאליים ורצון להקשיב לך, לשתות בצמא את דבריך, אפילו.

רק גישה זו תוביל לתוצאות עסקיות ארוכות טווח, כפי שממליצים גם בלינקדאין: "במקום לנסות לצבור כמה שיותר 'חברים', התמקד במתן תועלת ממשית ללקוחות הקיימים והפוטנציאליים שלך."

אגב, אני מודעת היטב לשוק המשגשג של תוכנות המדמות פעילות אנושית, בוטים ואוטומציות "קסם" ששולחות בקשות לקשרים, מגיבות בשם אנשים, ועושות הכל על מנת לפנות לאנשים זמן כדי לא לייצר קשר אנושי. אני אישית נגד שיטות אלה ולא מאמינה בהן. לא פחות חשוב לציין שתוכנות אלה הן נגד מדיניות לינקדאין ומסכנות אתכם בהרחקה לצמיתות מהרשת. לינק למדיניות לינקדאין המפורשת בנושא.

לסיכום: נקודות מרכזיות במאמר

  • לינקדאין מחשיבה מאוד אינטראקציות איכותיות ומעריכה תגובות ארוכות ומעמיקות יותר.
  • מדד ה-SSI הוא רק אחד המדדים, ואינו משקף בהכרח את האיכות האמיתית של הקשרים שלך.
  • אנגייג'מנט גבוה אינו ערובה למכירות מוצלחות – חשוב להתמקד באיכות הקשרים ובתוכן.
  • יצירת קשר אישי ובניית אמון עם לקוחות פוטנציאליים בשקיפות ולא מתוך אינטרס מלוקק הם המפתח להצלחה עסקית.
  • טייבו את הפיד שלכם כדי להתמקד בתכנים ובאנשים החשובים ביותר לעסק שלכם ובהם בלבד.
  • העמיקו בקשרים איכותיים, הפכו למומחים בתחומכם וספקו ערך אמיתי – זו הדרך להצלחה ארוכת טווח.
  • גייסו סבלנות ואורך רוח כי לבנות יסודות טובים לוקח זמן ואין קיצורי דרך.

אשמח שתשתפו אותי: מה השיטות המוצלחות שלכם ליצירת נטוורקינג מוצלח?

האם גם אתם בדיעה שהכמות חשובה אך לא יותר מהאיכות?



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *